Individuele therapie

Onze therapie is in de eerste plaats ervaringsgericht of experiëntieel. Dit betekent dat we niet uitgaan van de vraag waarom je je zus of zo voelt of gedraagt. We gaan niet onmiddellijk interpreteren of analyseren. Veeleer staan we stil bij wat hier en nu aanwezig is: bij wat je voelt, waarneemt, denkt …

Op die manier word je je bewust van je eigen gedrag en hoe je (onbewust) bepaalde problemen in stand houdt of misschien zelfs veroorzaakt. Gaandeweg ga je ontdekken wat je echt nodig hebt om gelukkig te zijn. Zo ontstaan er nieuwe mogelijkheden in je leven. Geblokkeerde levensenergie komt weer op gang. Het lukt je beter om zin en betekenis aan je leven te geven.

Psychotherapie is dikwijls een boeiend proces, soms ook wat pijnlijk en confronterend, maar heel dikwijls bevrijdend en verrijkend.

Mensen aarzelen vaak lang alvorens de stap naar een psychologenpraktijk te zetten, maar achteraf zijn ze heel blij het gedaan te hebben. Hun leven wordt er veel rijker en intenser door. Psychotherapie wordt in die zin dikwijls ervaren als een levensgeschenk.