Onze dromen en hun betekenis
Een workshop te Oostkamp
Dromen hebben we allemaal wel eens. Ze kunnen de meest uiteenlopende vormen aannemen: levensecht, bizar, emotioneel, angstaanjagend, erotisch, sprookjesachtig enz. … Sommige dromen treffen ons zo diep dat zij uren of zelfs dagen nadien nog in ons na-zinderen.
Over de betekenis en oorsprong van dromen bestaan de meest uiteenlopende opvattingen. De meeste psychologen zijn het er echter over eens dat dromen erg belangrijk zijn in het verwerken van ingrijpende zaken en gebeurtenissen in ons dagelijks leven. Vaak gaat het daarbij om inhouden waarvan we ons slechts ten dele of helemaal niet bewust zijn. De taal van dromen is doorgaans zeer beeldrijk, soms vreemd ook. Het gaat om een wereld met andere wetmatigheden dan in het alledaagse leven. Een goede interpretatie is juist daarom niet voor de hand liggend.
Onze workshop wordt een echte ontdekkingstocht doorheen de wondere wereld van dromen. We vertrekken daarbij vanuit dromen van de deelnemers zelf. Stap voor stap zullen we die dromen verkennen vanuit verschillende methoden en invalshoeken. Hierdoor leren we bepaalde aspecten van ons leven anders te bekijken. We ontdekken alternatieve mogelijkheden om ermee om te gaan en ervaren misschien hoe bepaalde dromen een waar groeiproces op gang kunnen brengen. Het wordt dus geen theoretische uiteenzetting, maar een ervaring, een reis, doorheen een tot dan toe onontgonnen gebied. De groepsleden hebben daarbij de mogelijkheid om een actieve bijdrage te leveren. Zij zijn als het ware medereizigers op deze avontuurlijk tocht.
Waar? Het Morgenland, Leliestraat 70, 8020 Oostkamp
Wanneer? Zaterdag 23 september, 21 oktober, 18 november en 16 december 2017, telkens van 9u30 tot 17u00
Kostprijs? 320 euro voor de vier zaterdagen, koffie-thee-water inbegrepen.
25 euro korting voor wie inschrijft voor 15 augustus 2017.
Inschrijven kan via een mailtje of een telefoontje (zie contact).
Inschrijvingen zijn pas definitief na betaling.
Begeleiding? Marleen Maenhout, ergotherapeut-gestalttherapeute
Jan Van Onsem, psycholoog, gestalttherapeut, analytisch therapeut.
Deelnemers: een groep van 6 à 8 personen – het aantal inschrijvingen is dus beperkt.